Julafton

så, då var det jul igen. tomtar & troll & annat udda som hör till julen.
en jävulusiskt massa sms om att det är en god jul, och allahanda handfasta julvitsar om allt mellan himmel & jord.

sebbe har fått sina julklappar på julafton, och det är viktigt. även om han inte firar hela julen med mig. det blir en lååång jul för grabben, alla juldagar är uppbokade :D lite avis kan man ju bli.. nästan så jag ska köpa mig en egen timmerbil o ha hemma!

och ibland så får man passa sig, så där liksom lite basic: anslut hjärnan före munen - så att inte pinsamma saker hoppar ur en. det vore en synd. det är i alla fall alltid trevlig att träffa folk på stan som har en livlig fantasi, man får liksom ett brett omvärldsperspektiv på saker när man jobbar så här. och som tur är, så är man utrustad med den senaste verisionen av öra 2.4 - nu även med skräppostfilter. hörde jag det där? näää.. vet inte vad som flög i mig!

Oh it's another hellarie!

God >jävla< Jul allihopa!

En God Tanke...

Nazisterna vill slå ett slag för Sverige, i engelska skor, amerikanska byxor,
indiska frisyrer, kubanska kepsar, och med tyska hälsningar?

Vart tog det Svenska vägen?


Julstress?

hmm.. alla man känner, nästan, verkar lida av någon julstress. det ska va ditten o datten, fixas här o där, julpyssel där, o lite här, julklappar här o lite där.. och så lite till.. och så ännu mer lite till, bara liiite till.
att en hel helg kan ställa till så mycket i folks vardag.. coolt!

sebbe fick va hos mig från igår (måndag) till i morse. han tyckte att det var jätte roligt. igår så delade jag ut lite julklappar till olika kunder, nya som gamla och lite diverse, och igår så blev sista stoppet på räddningstjänsten. den här gången, till skillnad från andra gånger så var sebbe lite mer vaken och allert, och terroriserade sin omgivning med ständig mundiaré av helt hysterisk modell. ja, ska någon fråga om något så är det sebbe. men det är inte alls så farligt som det låter.. det var lugnt från alla sidor. sebbe lyckades i alla fall med att få en julkalander (trotts att det bara var två luckor kvar att öpnna), ett julkort med bra brandskyddsinformation (så nu ska sebbes mamma köpa en brandvarnare), och så lyckades han få åka med på lokal orientering i brandbilen. lite över en timme på byn mellan olika adresser, vilket han tyckte var helt fantastiskt! enda besvikelsen var att lamporna på taket in fick vara på..
han kanske blir en brandgubbe en dag när han blir stor? vem vet?

i alla fall, annars är det rätt lugnt, så där lugnet före stormen känns det som.. men det är väl så med jul? det verkar också som att väldigt många hoppar skid-jul-nyårs-semestern för att istället ta sommarstugan som tillflyktsort och fira jul på. så det lär väl bli rätt beskedligt med trafik åt det här hållet ikväll och i morgon bitti skulle jag tro.

jag lider i alla fall inte av julstress, det ska bli skönt att det snart är över och att man kan smyga in med några julklappar som man faktiskt måste ge bort. en har jag ju redan fixat... haha.. och som en re-minder så behöver jag inget tillbaka. jag vet inte ens vad jag vill ha, eller om jag vill ha något ;)

God Jul

i alla fall!

Lördag?

Igår så somnade jag framför TVn, det var nån gammal film på 6an... eller var det 3an? skit samma, det var nog välbehövlig sömn för jag vaknade i morse av TVn fortfarande va på och det var barnprogram i full rulle. i vanliga fall så brukar använda den behändiga funktionen tv-rimer, men tydligt så somnade jag ifrån det igår. skönt att vakna någorlunda utvilad i alla fall.

snart är det jul, något tjatigt från alla håll och kanter om vad man ska göra eller inte göra. jag sitter där jag sitter, och det blir vad det blir tror jag. just nu har jag ingen utstakad plan på framtiden, jag backar eller vad man ska säga. det blir lite så, jobb utförs och allt eftersom så gör man underlag och fakturering, så då backar man, eller går frammåt med översyn bakåt - för man vet ju aldrig vad som kan hända ;)

Nyår är väl det enda som är hyffsat bestämt, i mån av tillfälle såklart. det är stor fest på norrby gård och det finns väl en risk att man åker dit närmare tolvslaget. annars så är det ganska planlöst, som sagt.

tomte hit eller tomte dit.. vi får som sagt se vad som bjuds...

Friday Night

Ännu en lugn vecka har passerat. Så där lagom med saker att göra.

En och annan julklapp har man hittat också, och så fick Challe en julklapp i förväg. God Jul skitunge!

Nu är jag hemma och ska bara ta det lugnt hoppas jag, man behöver vila upp sig ibland.

Måndag

Ja så fick det bli idag. Måndag. Vaknade lite oförhappat av stationslarmet, fast inte på sökaren utan på någon annan mojäng som hade batteri och lät illa. Dock inget av intresse, men bra att jag vaknade lite tidigare än vanligt.

Det har väl inte hänt så jättemycket idag. några jobb blev det idag också.. inte illa för en måndag så att säga. Falcks nya kalender är klar och finns ute nu, jag fick med två bilder i årets kalender; juni där vi bärgar en 16 tons hjulgrävare i södertälje, och december när mange, sebbe och jag bärgar en fastkörd skotare ute på en provisorisk timmerväg. Det ska bli spännande och se hur de ser ut! Om jag kommer ihåg rätt så är nog tom sebbe med på decemberbilden!

Annars så har jag städat och diskat lite här hemma. 29kvm är en liten yta, men det kan bli rätt så stökigt ändå. På en liten yta så är det nästan ännu viktigare att hålla efter och se till att hålla rätt på saker o ting innan man knappt får plats.

Nåväl, har pratat med Alex en stund i telefon också... uppkörningsplaner och tips.

Nu blir det till att sova lite tror jag.. jag ska ärligt försöka.

ps. det där med tomte är inte spikat, och sista spiken är inte slagen .ds

...

Jag har ingen vettig rubrik att komma med, så igentligen så borde jag börja med en hellarie, men jag skiter i det. För stunden. Det finns så mycket annat här i världen som är underhållande.

Helgen har varit lugn. Sebbe var hos mig från torsdag till fredag, och efter dagis luciatåg så fick han vara hos mig en natt till. Det var trevligt och helt ok. Jag hade inga andra planer utöver det vanliga, nästan som vanligt. Så det gjorde inget.
I torsdags så hade sebbe med sig jätte goda pepparkakor som han och hans mor hade bakat dagen innan (tror jag), så de tackar vi för.
Lördagen bjöd på en del larm, det började lagom till lunch och var i ett gäng spridda skurar fram till kvällen. Någon olycka, starthjälp och dikeskörning som ett axplock ur dagen.

Julen närmar sig med stormsteg känns det som, och några klappar har man kvar att inhandla. Nu hade jag nog inte tänkt att ge så mycket klappar till höger och vänster, men några ska få något. Jag förväntar mig inget tillbaka så att ge något är av helt motprestationslös vilja ;)
Jag har också fått frågan om att vara jultomte på julafton, och den är något magstark, men jag ska ta hem och suga på den ett bra tag.

Nu blir till att sova och planera framtiden lite!

Tänkvärt...

our scars reminds us of the past, as the harsh reality

Tänkvärt...

"man måste möta motgång för att uppskatta framgång"

Filmfynd

Igår så höll jag ställningarna åt mina kollegor i Norrort när det var på julmiddag. Med länets största område, från danderyd/sollentuna i söder ända upp mot länsgränsen i norr. Men inte ett enda larm igår. Det var lugnt.

Det gjorde förvisso inte så mycket, Alex mötte upp mig igår och fick övningsköra lite, och mitt bland bakgator i viggbyholm så hörde vi om en olycka inte långt därifrån, så då blev det att styra dit.


Det går bra för fröken som snart har körkort och ska bli bärgare mer bestämt än någon sin efter igår. Lite uppkörningsdetaljer och kör inte så jävla när kanten ;) !!


Idag hämtade jag sebbe, och efter det hade jag tänkt att tvätt bärgarn men jag orkade inte, och dessutom så var tvätthallen full med någon av gurras fällfärdiga, icke fryståliga, gamla lastbilar. Så det blev en sväng till ICA istället. Där i lådan för ta-en-näve-filmer-och-betala-för-en så hittade jag två gamla klassiker i högen av klassiska 80-talsrullar som top gun, MI 2,3,18 och 22, några american pie efterföljare (finns det verkligen 7 stycken??!). Men där mitt i högen bakom någon oliver stone klassiker och kill bill volymerna så hittade jag the boondock saints. Helt otroligt. Jag var helt övertygad om att den aldrig fastnad på digitalt media. Första gången jag råkade ramla över filmen, så fanns den bara i VHS. Fortfarande bra många år efter det så fanns den fortfarande bara i VHS, för att senare inte finnas alls. Men nu hittade jag den, i DVD-förpackning! Måste ses. Sedan kompletterade jag upp med annan gammal film, das boot, directors cut givetvis. Den är lite svårtolkad, så inget för det ovana filmögat som söker hollywood action i klassisk manér; situation-hjälte-hjälte får stryk-hjälte hämnas-lyckligt slut.

Sedan fick sebbe wall-e. Jag hävadar bestämt att pixarstudion måste ha haft en 80-talskväll, varpå den gamla rullen the adventures of Johnny-5 måste ha visats, så fick de en idé med gott hopp om att ingen skulle märka det - mer än som ung förälder att hey, thats seems lika a de-ja-vu moment.

Anyway, nu har vi sett wall-e och den får godkänt - även fast huvudkaraktären är stulen från 80-talet, så gör den sig bra 2008 också!


Snart Jul...

snart är det jul igen, ja det är som vintern - det kommer varje år vare sig man vill eller inte, eller drömmar om varmare klimat. julen är något läskig, och förknippas i min värld med släktingar, superordning och tidsscheman att följa, givna rutiner i same-procedure-as-last-year manér. Its Hellarius ffs!

Jag är glad så länge jag kommer undan, men jag har i alla fall med lite hjälp fått upp lite julpynt. Så där lagom. Inget överdrivet, för det mäktar jag inte med.
Julen är en sån där storhelg som är viktig för barn, och som ska ge trygghet i mörkret, så det vore synd om man inte bidrog med det i sunder som dessa.

Sebbe har varit hos mig lite över en vecka nu, och han verkar tycka att det är kul. jag har så där självkritiskt inte haft så mycket tid för honom som han kan behöva. men det börjar ordna upp sig, någon stans måste man hitta en bra balans, det har varit och är mycket företag. framgångarna är stora och det gäller att underhålla det så att det rullar på. inget kommer av sig själv, man måste jobba för det och ha rätt förutsättningar. det börjar komma nu, och det är bra.

I det senaste snökaoset, då man var vaken, eller rättare sagt sov för lite, så konstaterade man rätt snabbt att man är inte 20 längre, och även fast man har rätt mycket energi från okänd källa så märks det att åldern tar ut sin rätt. hårt men sant. i alla fall, förutsättningarna för ett lite mer lugnare liv börjar komma fram, och det är skönt.

jag har faktiskt också fått lite hjälp att inreda mitt sorliga hem, så nu är det faktiskt rätt så hemtrevligt. inget superstylat i inredningstv format, men helt klart dugligt. en dvd har jag skaffat också. 399 bagis på flygfyren. fungerar kanonbra!
så nu är det bara att börja samla på filmer.... igen.

tills nästa gång!

tjing tjong

RSS 2.0