You are all that...

Så var det dags igen.. att skriva lite alltså.

Först; det ordnade sig med volvon. Sladden Assistace fixade biffen , så jag kom dit jag skulle och det blev en fantastiskt fin kväll! Pappersgörat är också klart.

Jag kan inte låta bli, även fast jag har lovat, fast det som är lovat mig hålls ju sällan - så... vad gör det skillnaden? kolla in IQ - ett morderna begrepp för spola kröken - för er som är gamla nog. Ett bra tips.

Jag skulle också kunna skriva en lång rad mycket underhållande, kanske lite erlaka saker, men jag skiter i det. Jag tror att du inte har en susning om vad livet går ut på i alla fall...

Anyway.. igår var det fullt program från 9 till 2 i morse, knappt att man han äta lite mat någon stans där i mellan. Tack för ett jobb från Alex/David, enkelt och väl timeat. Så där precis på vägen.. Igår kunde man i alla fall här uppe i norr Roslagen undra vart saltkaren hade tagit vägen, trotts att det började snöa redan i fredags natt, och blåsa lite, och fortsätta att snöa hela lördag morgon, lördag dag, lördag natt och fram till nu ungefär så kom inte snöröjningen igång på de större vägarna helt först vid 16 tiden på lördag eftermiddag.

Man kan sammanfatta gårdagen med att det var få olyckor (två som räddningstjänsten åkte ut på), men väldigt mycket avåkningar pga halka - och som vanligt på det mest underliga sätt. Det är bara att konstatera att däcken gör nog inte allt men mycket.
Och som vanligt så har man varit ute på vägar som knappt rymmer lastbilar, lagom mer än 2dm ny snö och lätt blåst. Bild kommer!

Så, var snäll nu ;)

tjing tjing

Tänkvärt

"today is the tomorrow you worried about yesterday"

-okänd

For Whom The Bell Tools....?

Just så. Nu jävlar tror jag att jag skämmer bort den här bloggen lite. Så mycket skrivet på så kort tid.
Inte så mycket nytt under solen sedan igår. Naturligtvis så misstolkas debatten om vuxenproblem och fritidssysslor. Sorgligt. Och fritid? Vilken fritid? Ja just det, den ja... då jag med gott hopp sover 4-6 timmar per dygn.

Nu ska jag inte slänga fram en massa sanningar, så där rent offentligt - för det finns ögon som dels kan misstolka det, och dels som blir upprörda och misshandlar sin omgivning (verbalt, psykiskt och fysiskt). Spekulera kan man göra, men att tro att spekulationerna är sanningen är farligt. Mycket farligt.
Jag kan klargöra några korta fakta; jag lever inte mitt liv i en repris, dvs någon är inte ersatt med någon annan. Alltså är allt precis som för några månader sedan. Ingen skillnad. Jo, jag har träffat en flickvän som det så snällt heter. Vi träffas tyvärr inte så ofta som omgivningen kanske tror och det beror helt på tidsbrist, ömsesidig sådan dessutom. Och hon är väldigt bestämd att sonen ska gå före. Och så är det.

Jag kan öppet erkänna att jag har inte den tid jag skulle vilja ha, och det hänger ihop med moment 22. Nog för att grabben inte fodrar så mycket, så kan det lätt bli fel när man är ensam och har jour på det (hur begåvat är det att släpa ut någon som sover i en kall lastbil för man själv måste jobba?). Också ett moment 22. Fast något som förbryllar mig, är just det faktum att i ena stunden är man fullkomligt värdelös och oansvarig etc etc, och i andra stunden så är man väldigt behändig att ha till hands. Missade jag något? Eller var det bara tillfälligt?
Och bara för att en viss oregelbundenhet har pågått under drygt tre månader så innebär det inte att framtiden är en exakt kopia av denna mycket korta tidsperiod.

Känn, retoriken flödar!

Sedan är det ju rätt behändigt om man får reda på saker och ting, innan man blir anklagad för att inte veta, eller bry sig. För hur ska man veta om ingen säger något, bara antyder på att det ska bli... och sedan har det varit. Kul dock att man får reda på lite i alla fall.

Grattis till jobbet föresten, jag önskar dig all väl och lycka!


All in reverse, tidigare idag (eller igår om man så petigt vill) så var jag påväg ut till blidö på ett case, naturligtvis så lyckades man inte pricka färjan så där bra som vanligt så jag träffade en bekant som kör tidningsbil. Han tyckte att jag kunde glädjas åt dagens dagspress, medans han tackade för sig och påpekade noga att det var hans sista stopp. Sedan var det helg. Klockan 10.10 en fredag. Lyx?
I saftonbladet stod det en fin artikel, heluppslag så där på näst sista sidan före tv-tramset. Rubriken löd något liknande "80-.talister är lata". Jaha? Okej, varför just 80-talister? Det finns visst någon grund i detta från någon proffesor eller liknande som hade skrivit en bok om ämnet. 80-talister är kräsna och accepterar bara välavlönade programledarjobb. Okej?
Nog för att en del, eller snarare fler nu i arbetsför ålder gärna slappar lite och låter skyddsnätet ta hand om dem, så betyder det absolut inte att det är uteslutande 80-talister. Jag kan då inte se någon större skillnad på när man skulle vara född för att just vara extra benägen att glida runt som en annan stekare.
Något som stör mig mer än annat, är de som varken är halta eller lytta, saknar intelligens för att existera, eller har något vetenskapligt att skylla på för att bara hålla sig undan och låta någon annan ta hand om dem. Det är fanimej skamligt.


Nu är det sängen som gäller.

Natti Natti!

Så var ännu en dag i hamn.. kanske?

Nja, dagen, eller dygnet är inte slut ännu. det kan hända mycket på de två och knappt någon halvtimme kvar.
Som tidigare idag, närmare bestämt kvart över två, då började min dag. Och nu hoppas jag att den är slut. Det får gärna vara lite lugnt nu tills i morgon bitti eller så.

All in reverse. Efter tidiga morgonens lilla uppdrag ute på Vätö, så var jag alldeles för hungrig och vaken för att ens försöka tänka tanken att åka-hem-till-rimbo-för-att-sova-en-timme-eller-tre. Så det blev lite kontorsgöromål och nybakta frallor från Statoil. Kalas!
Jag roade något större delen av morgonen att läsa diverse saker på nätet och råkade ramla över en rätt intressant blogg. Eller ett par. Det är ingen som jag känner, eller har träffat vad jag vet, men det var faktiskt rätt så intressant läsning. Det är en kompis kompis eller hur man nu ska få till det.... en av dem i alla fall.
Det intressanta var relations- och vuxenhetsfrågan som egentligen tär lite på båda två, fast den ena har ju tvåsamhet och den andra inte. Och det har ju sina fram och baksidor, vilket också listas. Det är ju på något sätt rätt behändigt att bo själv, man har inte så mycket att samplanera med någon/några andra, man kan göra lite precis hur man vill - och det är fanimej sant.
Fast det kommer ju stunder då två vore coolare än ensam. Mellan allt svammel så diktar man också upp en rad olika förväntningar indirekt kopplade till sin partners (prospekt, tilltänkt alltså) ålder. Jag vet inte om jag håller med tjejer, ålder är bara en siffra som intygar som så när på när man fick komma till i den här världen, och är tyvärr inget mått på inteligens, kariär, status eller som ni faktiskt själva var inne på erfarenhet. Inte ens åldern (talet, siffran) kan sätta fingret på hur mycket erfarenhet man har. Tänk, vissa genomlever hela livet fyrkantigt; äter, skiter, sover, har sex och jobbar efter strikt satta tider på veckans alla dagar. Medans andra gör lite som det kommer sig, utan att nödvädnigtvis behöva vara någon dryg plåga för samhället.

Det fick en själv att fundera lite och titta i backspegeln hur det har varit, och ja - det är för egen del uteslutande något äldre tjejer som har fastnat för min del. Inga regler utan undantag dock, och inget som jag ångrar heller för den delen. Det brukar oftast, plötlsigt dyka upp något, när man som minst letar efter den "rätte", och med den tanken så har det nog faktiskt 100%igt varit för vart förhållande i seriös mening som jag har haft.
Nu senast så har jag levt med dilemmat att jämnåriga börjar skräckslaget närma sig 30, och får någon sorts panik och tror att varenda kille som inte har "stadgat" sig absolut måste bidra med deras bidrag till världen, nämligen barn. Och med barn kommer mat-och-sov-klockan, och med den kommer villa-volvo-vovve, och sedan är men helylle ända ut i fingertopparna med ett strikt veckoschema som ska följas. Hur gulligt det än kan ha varit på första dejten, med eller utan sex före hångel, eller tvärt om.
I mitt fall har det varit AVBRYT, och en slug, snabb stoffe som redan har med en dubbel frivolt ramlat in bakom ratten halvvägs ut genom samhället innan framtidsplanerna börjar komma till mening. Det finns faktiskt de som redan har, typ "been there, done that, thanks but i've already contributed to our future comming soceity". Å andra sidan inget jag heller ångrar. En erfarenhet rikare liksom.

Och som samhällsexempel på att åldern absolut inte sätter kriterierna, eller kriterierna sätter åldern så bjuder jag på Ingemar (ni som vet vem det är lär ju redan skratta...). Ett skolexepmel i denna debatt om vuxenpoäng och annat roligt. Jag har några andra rätt spännande individer att bjud på också, men jag är för feg och allt för vuxen just nu för att hänga ut dem här. Have a BiG laugh now...

Nu i alla fall väl hemma så snubblade jag över posten. Vägverket låter intyga att jag får övningsköra med någon stackare från Vaxholm. Undra vem det kan vara ??

Nu till duschen, sedan till sängen, sedan "power-off". See you in the morning.

tjing tjing

Enter The Silence

Möt tystnaden. Jag är nog en sån där som har svårt för tystnad. Den är plågsam. Musik är ett bra instrument för att ta död på tystnaden.

Nåväl, den senaste veckan har varit lugn. Inte så mycket uppdrag utan mer pappersgöra. Och det är ju rätt bra att man har den att göra, för annars skulle man vara totalt uttråkad. Jag har också nästan slutfört några sidoprojekt.
två-kronors-volvon blev klar för någon vecka sedan. BMWn blir väl klar i slutet av denna vecka, och Manges nya klotterbuss blir väl klar i morgon med det sista i tilläggsbeställningen. Och så har jag lite elinstallationer kvar att göra nere hos denny också.

Det har väl egentligen inte undgått någon den senaste debatten om SVTs programinköp "halal-TV", idag så läste jag något så spännande, en debattartikel i Expressen, där skribenten hade en dels en hypotes om att Jimmie Åkerlund låga bakom detta, i maskopi med SVTs programchef. Det målas upp en bild om att Jimmie Åkerlund skulle arbeta i maskopi med programchefen, för att efter lång utläggning om detta, så försvaras programsatsningen med näbbar och klor.
Det känns som att det är helt befogat att inte betala någon TV-licens, för gud vet vad man betalar för? Nu har jag inte sett något avsnitt av det omtalade programmet själv, så jag tänker nog hålla mig från att kommentera eller kritisera, men det är ju beundrasvärt hur statlig TV kan göra. Än värre med redan beskattade pengar som drivs in för dylika ändamål.

Bra så. Jag ska vad det ser ut som åka ner på Johnny och Mailns bröllop. Jag är på något sätt tvingad. Ända sedan inbjudan så har jag nog dragit lite på det i hopp om att man kanske blir bortglömd eller nåt. Men den gubben gick tydligt inte. Någon har envist tjata på mig... Båtbiljett är efter mycket språkförbistrningar, lässvårigheter på inbjudningsbrev mm mm, nu bokade. Och betalade.
Något så tufft är i alla fall att jag kommer att få fortsätta att heta stoffe och inte någon myndighetsstavning ;) så då kan man ju känna sig lite hemma. Egentligen så är inte bröllop något som jag ser fram emot, eller ens själv är intresserad av. Som en vän sa till mig; "man kan ju lika gärna ha en stor fest för valfri anledning, och då kan man gå", och det ligger lite i det. Bröllop är nog kanske en anledning för att ha en sjuhelvetes fest, men hey - det kan man ju ha ändå?
Men traditioner är traditioner. Things be as things are.

Annars är det varken något nytt skvaller, eller annat roligt.

Ett År Äldre...

Jaha.. då är man ett helt år äldre.. Fast mycket bestämt kom jag fram till igår att ålder är bara en siffra, och återspeglar igentligen inget annat än just ett tal. För talet ger ingen garanti för något särskilt, mer än att man efter viss ålder får göra en massa saker, allt eftersom., körkort, bolaget, moppe osv osv.

Igår så var jag, angela, denny och cicci på "ett glas" och åt lite god mat. Det var trevligt, sånt borde man göra fler gånger!

Nu är det dax för mer jobb, har redan hunnit avverka en starthjälp...

RSS 2.0