Har du någonsin funderat...

över hur det kan komma sig att första tanken alltid är den rätta i slutet? Likt en deja vu, aha eller vad-var-det-jag-sa upplevelse. Ibland så hatar jag att behöva klämma ur mig din där kommentaren, jag liksom avskyr att behöva ha rätt, kunna räkna ut och förutse vad som kommer att hända. Tänk om man bara, för en gångs skull, skulle kunna få ha fel och verkligen ha riktigt fel.
Nu är förvisso inte sista sidan skriven än, men jag blir allt mer tveksam till att jag faktiskt kan få ha fel. Jag hoppas ändå lite i hemlighet att jag får ta mig äran att ha fel. Vi får se helt enkelt.

Ja, huset är i alla fall sålt. Det är riktigt skönt att kunna lägga det bakom sig, att kunna gå vidare och kanske börja på något nytt. Nu känns det som att det finns en del sanering kvar trotts allt, och lika mycket som jag avskyr att ha rätt, avskyr jag att behöva ta fram min riktigt erlaka sida, som faktiskt riktigt sällan kommer fram. Det är en sida som jag sällan visar upp, för att mitt tålamod fångar upp rätt mycket.

Och som en liten påminnelse, så kan det vara värt igen att slå upp det svenska, svåra, ordet konsekvensanalys.


VERITÃS

Sanning på latin. Ja, det är den som alltid till slut segrar. Även om det kan ta ett tag.

Nåväl, det har ju faktiskt hänt en del sedan midsommar. Huset är äntligen sålt. Förutom själva hanteringen så är banden, kopplingarna och allt annat därtill BORTA. Äntligen kan man gå vidare, det är faktiskt som om man har bytt den där 30 kubikaren mot en vanlig standard 125 liters grön-kärl (soptunna på svenska).

Nu börjar det sakta bli möjligt att gå vidare, fast jag är helt övertygad om att det tar lång tid innan tillvaron helt läker och respekteras. En nära vän till mig anser att det är nu nät-dejtande ska gå in på högvarv, men nej jag är inte intresserad. Och motiveringen är som tidigare (läs tidigare inlägg), och kommer sannolikt inte att ändras om man inte råkar bli charmad med rätt förutsättningar, och det vore väl som att drömma?.
Och då bara för att statuera exemplet som jag skrev om dejting och knäppa tokar runt 30, så ja det stämmer. När man på sin dejting sida skriver "Jag har inga barn, men du får gärna ha OCH ska vilja ha fler för JAG ska ha barn. Är det inte intressant så kan du sluta läsa nu".

Well, uppriktigt sagt: 1 (en) pluspoäng för ärligheten (!!!) och 1 (en) poäng till mig för att jag hade rätt; människor är komplicerade varelser.

Händerna på täcket, och gär inget som jag inte skulle göra!

//stoffe

RSS 2.0